Welke auto moet ik kopen in 2021

Welke auto moet ik kopen in 2021

2020 is nog niet volledig voorbij, en wordt ongetwijfeld een jaar voor de geschiedenisboeken, maar toch kijken we al vooruit naar 2021. We selecteren hier voor jou de meest opwindende en innovatieve nieuwe wagens die op ons af komen. Wanneer ze beschikbaar zijn vind je ze uiteraard allemaal meteen, én aan de beste prijs, op carjack.be. Ondertussen doen wij ons best om deze lijst up-to-date te houden!

De meest betaalbare wagen van 2021

De Dacia Sandero is steeds al een publiekslieveling geweest op carjack, want slechts weinig mensen weten dat je een volledig nieuwe auto kunt krijgen voor de prijs van een Dacia Sandero. De huidige Dacia Sandero kun je echter wel een beetje ‘saai’ noemen, maar daar komt dus vanaf 2021 verandering in, met de lancering van het volledige vernieuwde model.

De nieuwe SUVs en Crossovers om in 2021 naar uit te kijken

SUVs en crossovers zijn al jaren immens populair… Elektrische wagens worden steeds populairder… Zelfs autoconstructeurs kunnen één plus één optellen, en tot de conclusie komen dat elektrische SUVs op de markt brengen wel eens een succesvol plan zou kunnen zijn. Dat uit zich dan in een hele resem nieuwe elektrische SUVs die op de markt komen in 2021.

De eerste op de lijst is een volledig nieuw model van de elektrische trendsetter Nissan. Met de Nissan Ariya voegt Nissan een volledig elektrisch model toe aan zijn populaire SUV line-up (Qashquai, Juke). En met de ervaring die ze opdeden met de Nissan Leaf, kun je ervan uitgaan dat de kwaliteit van deze elektrische wagen in ieder geval top is. Het rijbereik van de versie met de grootste batterij zou rond de 500 kilometer moeten liggen.

Ook Renault springt mee op de elektrische-SUV kar. Eind 2021 wordt een nieuw model verwacht (naam nog onbekend) dat qua grootte en stijl zou lijken op de huidige Renault Kadjar. Omdat Renault en Nissan tot nader order in feite nog één bedrijf zijn, zullen de Renault Kadjar en de Nissan Ariya in grote lijnen dezelfde technologie en bouw delen, we kunnen ons dus ook aan een gelijkaardig rijbereik verwachten.

De derde elektrische ‘betaalbare’ SUV die in 2021 op de markt zou moeten komen is de Skoda Enyaq. Skoda lanceerde de voorbije jaren al een aantal kwaliteitsvolle en sportieve SUVs en Crossovers (Kodiaq, Kamiq,…) en we kijken dan ook erg uit naar de Skoda Enyaq. De Enyaq wordt gebouwd op hetzelfde platform als de elektrische modellen van Volkswagen, dus de kwaliteit zal niet te wensen overlaten, en met een bereik van bijna 500 kilometer zou ook de koudwatervrees voor elektrisch rijden moeten verdwijnen!

Terwijl de Volkswagen ID.3 de ‘elektrische VW Golf’ is, moet je de Volkswagen ID.4 als de elektrische versie van de populaire kleine crossovers van VW zien. Over de ID.4 is nog niet zo heel erg veel bekend, maar aangezien het een Volkswagen is, gaan we er gemakshalve van uit dat het een degelijke en goed gebouwde auto is die zowat tussen de ‘normale’ en de ‘premium’ merken inhangt. De aangekondigde autonomie ligt voor de versie met de grootste batterij ergens rond de 400 kilometer

Heb je net iets meer budget, dan zit je misschien te wachten op de BMW iNext. BMW was er vroeg bij wat betreft kleine elektrische wagens met de BMW i3, maar bleef dan wat hangen. Terwijl Mercedes en Audi wél al luxueuze elektrische SUVs uitbrachten (EQC en E-tron), komt BMW pas in 2021 met zijn eerste elektrische SUV. Waar de iNext zich onderscheid? Een echt futuristisch design, en een elektrische autonomie van bijna 600 kilometer!

Andere wagens om naar uit te kijken in 2021

Niet iedereen wil natuurlijk rijden met een SUV of crossover, én gelukkig zijn er dus ook nog wat andere nieuwe auto’s waarvoor je misschien je aankoop uitstelt tot 2021.

De Volkswagen ID. Space Vizzion… Het is een Volkswagen. Het is een break. Het is elektrisch. Het heeft een rijbereik van méér dan 500 kilometer. Het heeft een rare naam. Veel meer kunnen we nog niet zeggen. Het wordt wel de eerste elektrische break, van Volkswagen dan nog, dus we kijken er wel naar uit!

MG heeft nog veel te bewijzen, en is nog niet echt bekend bij het grote (jonge) publiek! MG kwam pas in 2020 weer de Europese markt op, en verkoopt eigenlijk Chinese wagens onder de MG badge, een Brits merk dat jaren geleden bekend was om kleine sportwagens. De MG ZS EV was de eerste écht betaalbare elektrische SUV in de Europese markt, en met de MG e-Motion willen ze nu ook een sportievere coupé aan de man brengen. Op zoek naar iets betaalbaar, maar toch degelijk? Dan ben je bij MG aan het juiste adres.

Vergeet niet: op carjack vind je steeds alle auto’s te koop op de Belgische markt, en we helpen je graag de beste deal te vinden voor jouw nieuwe wagen! Veel zoekplezier.