Elke kilometer telt – alles wat je moet weten over je private lease bundel

Overweeg je om voor je volgende nieuwe wagen een Private Lease wagen te kiezen maar zijn er nog een aantal onduidelijkheden? No worries, we got you!

 

Help! Hoeveel kilometer heb ik nodig in mijn private lease contract, en wat als ik het overschrijd?

Het zal je niet verbazen (of je wist het natuurlijk al) dat je met een Private Lease wagen niet zomaar vrolijk eindeloos kunt rondrijden. Wel, dat kan eigenlijk wel… Maar dan zal je misschien toch je laatste rit, die van thuis terug naar je Private Lease maatschappij, net iets mìnder vrolijk zijn. Extra kilometers betekent namelijk extra euro’s…

Nu, hoe werkt het nu precies? Standaard sluit je bij je private lease contract op voorhand af hoeveel kilometer je ongeveer per jaar zal rijden, en dat is één van de bepalende factoren voor je exacte maandprijs…

Op voorhand uitdokteren hoeveel kilometer je nu precies rijdt met je auto is een zeer belangrijk onderdeel van het leasingproces. Niet alleen heeft het invloed op de prijs van uw maandelijkse betalingen, maar het zal worden gebruikt om jouw auto-inspectie te beoordelen aan het einde van jouw leaseovereenkomst.

Als je zo eerlijk mogelijk bent over het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, voorkom je extra kosten bij je lease provider voor het overschrijden van wat in het oorspronkelijke contract was overeengekomen.

Elke aanbieder berekent zijn eigen tarief per kilometer. Een korte analyse bij onze aanbieders leert ons dat je gemiddeld 8 cent betaalt per gereden kilometer extra.

Hoewel het moeilijk is om precies te berekenen hoeveel kilometer je in een jaar zult afleggen, is er een basisformule die je kunt aanhouden en die je een nauwkeurig beeld zal geven.

Om jouw jaarkilometrage te krijgen, kies een week die representatief is voor je normale rijgewoonten en vermenigvuldig de totale afgelegde kilometer met 52 (aantal weken in een jaar). Na dit te doen, voeg 5% extra van uw totale jaarlijkse afstand voor ongeplande reizen, op deze manier heb je wat speelruimte indien je het nodig hebt.

Ik zit over mijn afgesproken kilometrage, wat nu?!

Als je voordat de leaseauto wordt afgehaald, beseft dat je het voor jouw deal geldende maximum aantal kilometers hebt overschreden, moet je jouw provider of leasemaatschappij hiervan onmiddellijk op de hoogte brengen.

Er kan een optie zijn om een 'Kilometrage Wijziging' toe te voegen aan de deal, wat betekent dat je geen vergoeding voor te veel afgelegde kilometers moet betalen. Uw maandelijkse betalingen zullen worden herberekend, en je zult worden uitgegeven met een nieuwe offerte als dit gebeurt.

Als je dit niet doet, betekent dit dat je zou kunnen blootstellen aan extra kosten aan het einde van de overeenkomst.

 

Zoals je ziet is er dus niks om je zorgen over te maken! Heb je nog vragen of is er iets niet duidelijk aarzel dan niet om ons te contacteren via het contactformulier! Helemaal verkocht van de formule Private Lease maar ben je nog op zoek naar de ideale wagen? Ontdek het grootste private lease aanbod in België hier!