Een bestelwagen als gezinswagen? Een goed idee!

Soms moet een wagen gewoon praktisch zijn. En ja, de moderne crossovers zien er allemaal heel leuk uit. En ja, en al die hoogtechnologische stadswagens zijn echt wel makkelijk. Maar soms heeft een mens gewoon ruimte nodig, veel ruimte…

En dan is een (kleine) bestelwagen misschien wel een goeie optie om te overwegen in 2021! Voor we uitleggen waarom we dat denken, geven we je hier alvast even de link mee naar het meest volledige overzicht van bestelwagens (en ruime mono-volumes) dat je kunt vinden in België.

Een bestelwagen is ook geschikt als gezinswagen in 2021

Bij ‘bestelwagen’ dwalen je gedachten waarschijnlijk eerst af naar ‘groot’, ‘wit’ en ‘commercieel voertuig’. En natuurlijk klopt dat voor een groot stuk ook, maar bestelwagens kunnen ook voor particulieren erg handig zijn. Er zijn namelijk heel wat modellen die de balans tussen voldoende ruimte, voldoende zitplaatsen, en klein-genoeg-om-toch-nog-praktisch-te-zijn perfect combineren. Vaak zijn het gewoon iets luxueuzer uitgeruste versies van de echte traditionele bestelwagen, met extra ramen en extra zitplaatsen. Het feit dat dit zitplaatsen vaak in-en-uit te halen zijn, maakt dat kleine bestelwagens echt bijzonder veelzijdig zijn in het gebruik. ’S Morgens 7 zitplaatsen nodig, maar ’s middags met 5 fietsen op stap? Geen probleem.

Een bestelwagen is ondertussen ook al vrij comfortabel

Je maakt je misschien zorgen dat je al die systemen en opties waar je zo aan gehecht bent geraakt moet opofferen als je zou kiezen voor een compacte bestelwagen als gezinswagen? Geen nood! Cruise control, airco, parkeersensoren, parkeercamera’s, comfortabele zetels, aangenaam rijgedrag… Het is allemaal mogelijk als je een kleine bestelwagen overweegt!

Een bestelwagen is prijs-kwaliteit vaak niet te kloppen

Had je ons vijf jaar geleden verteld dat we serieus zouden overwegen om een kleine bestelwagen te kopen, dan hadden we je gek verklaard. Maar we worden hier bij carjack ondertussen ook allemaal een jaartje ouder, en dan halen praktische overwegingen het al vaker van wilde dromen…

En dan moeten we – als we er rationeel naar kijken – toegeven dat een kleine bestelwagen kopen als particuliere klant eigenlijk bijna enkel maar voordelen heeft. En als we naar de prijskaartjes kijken, is het ook nog eens financieel interessant. De meeste liggen namelijk in de prijsvork van twintig- tot dertigduizend euro. En ja, het is vaak niet de aller modernste technologie die je erin terugvindt. Maar wees eerlijk: is een gloednieuw cruise-control systeem nog zoveel beter dan dat van 2 jaar geleden? Nee, toch?

Welke we je aanraden als particulier

We moeten eerlijk zijn, we reden nog niet met ze allemaal, maar de beste kleine bestelwagens die we zelf al testten (en waarvan we ook veel goeds hoorden van je mede carjack-bezoekers) zijn de Volkswagen Caddy en de Peugeot Rifter.

De Volkswagen Caddy is misschien wel de meest luxueuze van alle bestelwagens die je ook als gezinswagen kunt inzetten. Ruim én meer dan behoorlijk uitgerust. Een ideale balans tussen praktisch en comfort.

De Peugeot Rifter is misschien wel de meest auto-achtige van alle kleine bestelwagens. Dus met de looks zit het vrij goed (toch in dit segment), ook het feit dat de Rifter erg comfortabel rijdt en uitgerust is als een ‘normale’ wagen maken van de Rifter een goeie keuze.

Zeker te overwegen dus in 2021, om een kleine bestelwagen te kiezen. Zeker als je je auto steeds minder gebruikt, is het slim om in te zetten op een universele auto. Bij carjack helpen we je alvast graag op weg de perfecte auto én de beste prijs te vinden. Die zoektocht begin je hier…