Op welke elektrische wagen moet ik wachten tot 2022?

Nieuwe Audi Q6 e-tron

Als de Q4 e-tron een beetje te klein voor u is, dan denkt Audi dat u met de grotere Q6 e-tron wel tevreden zult zijn. Officiële details zijn nog dun gezaaid, maar de extra grootte van de Q6 e-tron betekent dat hij ruimer zal zijn dan zijn kleinere broer, en waarschijnlijk zal beschikken over batterijen die genoeg lading kunnen vasthouden voor een actieradius van ongeveer +550 kilometer. Niet slecht, neen? Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voor meer informatie bekend raakt - Audi zegt dat de Q6 e-tron al in 2022 in productie gaat.

Nieuwe BMW i3 (elektrische 3 Reeks)

Plug-in hybride versies van de populaire BMW 3 Reeks zijn al enige tijd beschikbaar en nu is er een volledig elektrisch model in de maak die de naam i3 krijgt (waarschijnlijk). Naar verwachting zal ‘ie gebruik maken van hetzelfde accupakket en dezelfde 286 pk sterke elektromotor als de elektrische SUV iX3. Dat zou de i3 een actieradius moeten geven van ongeveer 400 kilometer en zal hij compatibel zijn met snelladers van 150 kW. Ben je eerder een M3 fan, dan kunnen we je gerust stellen met het feit dat er waarschijnlijk ook een krachtigere versie komt!

Nieuwe BMW i5

Is een i3 voor jou net wat te krap? Wel, dan gaan we toch gewoon 2 maatjes groter. Als de nieuwe BMW 5 Serie in namelijk 2023 (of daaromtrent) verschijnt, zal die voor het eerst beschikbaar zijn als volledig elektrisch model, dat de BMW i5 gaat heten (niet bijster origineel, maar wel duidelijk). Verwacht wordt dat hij technologie deelt met de nieuwe i4 Gran Coupé en de iX SUV, en hij zou een groot bereik moeten hebben - mogelijk 600 kilometer. Zo kun je dus makkelijk samen op stap met je vriend die een Audi Q6 e-tron kocht.

Nieuwe Cupra Born

De VW ID.3 elektrische auto krijgt een sportief broertje (of zusje) in de vorm van de nieuwe Cupra Born. Deze auto heeft een funky styling die hem onderscheidt van zijn VW-collega, plus tot 231 pk van zijn elektromotor en een actieradius tot 500 kilometer op een volle lading. Er zullen verschillende batterij-opties zijn, dus goedkopere modellen zullen niet zo veel actieradius of vermogen hebben. De productie van de Born start in september, dus je kunt ze vanaf begin 2022 op de weg zien. En voor de duidelijkheid, onder het funky design schuilt dus de VW ID.3 als basis, met al de voor- en nadelen die daar bijhoren.

Nieuwe Mercedes EQB

Een Mercedes EQB SUV is op komst en, zoals de naam al doet vermoeden, is het een volledig elektrische versie van de Mercedes GLB. Mercedes claimt dat de EQB een actieradius van 450 kilometer zal hebben - plus, omdat de batterijen onder de vloer van de auto zijn verpakt, deelt hij een zevenzits configuratie met de conventioneel aangedreven GLB. De prijzen zijn nog niet bevestigd, maar u kunt ervan uitgaan dat de Mercedes EQB u ten minste 60.000 euro zal kosten wanneer hij eind 2021 op de markt komt.

Nieuwe Nissan Ariya

De Nissan Ariya is een elektrische SUV met een dramatische styling, een minimalistisch interieur en een indrukwekkend volledig elektrisch bereik van tussen de 350 en 500 kilometer, afhankelijk van welke versie u kiest. De kleinere modellen zullen uiteraard goedkoper zijn, maar de prijzen zijn nog niet bevestigd. De auto gaat eind 2021 in de verkoop en is uitgerust met Nissans nieuwste technologie op het gebied van autonoom rijden en veiligheid. Je kunt er dus méér dan gerust mee de baan op.

Nieuwe Porsche Macan EV

Een nieuwe versie van de Porsche Macan SUV is op komst en zal gebruik maken van elektromotoren in plaats van benzine- of dieselmotoren. Officiële teaserbeelden tonen dat de auto waarschijnlijk een gelijkaardig design zal gebruiken als de huidige Macan, maar het zal opnemen tegen de BMW iX3 en Mercedes EQC wanneer hij in 2023 arriveert. Verwacht een indrukwekkende actieradius - misschien 600 kilometer - en een uitstekende mogelijkheid om snel op te laden. Het is mogelijk dat deze auto technologie zal delen met de Audi A6 e-tron.

Nieuwe VW ID5

De VW ID5 is een coupé versie van de ID4 elektrische SUV, met een vloeiende daklijn en een meer agressieve voorkant. Hij zal onvermijdelijk niet zo ruim of praktisch zijn als de ID4, maar hij zal gebruik maken van dezelfde batterijpakketten en elektromotoren als de ID4. De meeste modellen zullen achterwielaangedreven zijn met een batterij van 77 kWh en een motor van 204 pk. Naar verwachting zullen krachtigere modellen met vierwielaandrijving volgen. Instapmodellen hebben een actieradius van ongeveer 350 kilometer, oplopend tot 460 kilometer voor de range-toppers. Alle modellen zullen compatibel zijn met snelladers van 125 kW.

Nieuwe VW ID6

Het Volkswagen ID-gamma werd opgestart met de ID3, een elektrische auto ter grootte van een VW Golf. Nu gaat Volkswagen verder met de rest van het volledig elektrische gamma, en daar hoort deze bij, de ID6. Het is een zevenzits familieauto met een actieradius van 350-450 kilometer die in 2022 op de markt komt. Het ontwerp zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met dat van de ID3- en ID4-modellen, maar dan opgeschaald om te passen in deze grotere auto die ongeveer even groot zal zijn als de Touareg van het merk.

Nieuwe Volvo C40 Recharge

Volvo heeft de carrosserie van de extreem populaire XC40 aangepast voor de C40 Recharge, een SUV-coupé die binnenkort te koop is en die alleen als EV verkrijgbaar is. Hij wordt alleen verkocht via Volvo's eigen website en kost je waarschijnlijk ruim €60.000, met een actieradius van een goeie 400 kilometer.

Ben je dus op zoek naar een betaalbare elektrische wagen, dan kun je hier op carjack makkelijk je zoektocht beginnen, met het meest complete overzicht aan nieuwe en onmiddellijk beschikbare elektrische wagens.