Waarom de Peugeot 208 onze favoriete kleine auto voor 2021 wordt

Klein maar fijn… Het is voor veel zaken een motto dat we bij carjack hoog in het vaandel dragen, en zeker ook voor auto’s. De laatste jaren lijkt het misschien dat nieuwe wagens steeds groter worden, maar laat je niet misleiden door de stijgende populariteit van de SUVs en crossovers. Er zijn nog steeds heel wat leuke, praktische en betaalbare kleine wagens te koop. Veel comfort en rijplezier in een ‘klein’ pakje, het kan nog…

De nieuwe Peugeot 208 is momenteel onze favoriete keuze

Uiteraard is er veel keuze, en bijna ieder merk heeft nog een kleine stadswagen in de aanbieding, maar we krijgen ook vaak de vraag wat de meest populaire is op carjack.be. Wel, dat is momenteel zonder enige twijfel de Peugeot 208. Waarom, vraag je? Wel, dat doen we hier even uit de doeken (en wees gerust, we halen ook aan waarom je hem misschien niét moet overwegen.). Vind je lezen wat vermoeiend? Dan vind je hier een korte video-samenvatting.

De 208 heeft onklopbare looks

Los van het feit of de 208 nu al dan niet een goeie wagen is, het feit dat ‘ie er geweldig uitziet staat (volgens ons toch) niet ter discussie. De 208 heeft van alle kleine stadswagens momenteel het meest aantrekkelijke design. Wij betrappen er onszelf in ieder geval vaak op dat we direct in het oog hebben wanneer een Peugeot 208 langsrijdt, én ‘m vaak nog een aantal seconden blijven nastaren. En je moet ons niet op ons woord geloven, de 208 haalde namelijk recent ook de prestigieuze Red Dot Design Award binnen, dus ook mensen met kennis van zaken zijn overtuigd van het feit dat de 208 er qua looks momenteel bovenuit steekt.

Het is aangenaam vertoeven binnenin

Op gebied van technologie en infotainment (GPS, boordcomputer, …) staat de Peugeot 208 zijn mannetje. Alle technologie is meer dan degelijk, logisch te besturen en vrij eenvoudig onder de knie te krijgen. Het feit dat er zowel Apple als Android integratie mogelijk is, is uiteraard een pluspunt.

Maar waar de 208 er echt bovenuit steekt, is de kwaliteit. Luxueuze materialen die je eerder verwacht bij de meer ‘premium’ merken en een erg hoge afwerkingsgraad zorgen ervoor dat je zou denken dat je in een Audi, BMW of Mercedes vertoeft. Knap gedaan, dus.

Maar is er voldoende plaats, in zo’n kleine wagen? Wel, zowel voorin als achterin is er voldoende beenruimte (voor een kleine wagen), maar de sportieve look zorgt er wel voor dat de hoofdruimte minder is dan bij een aantal modellen van de competitie. Ook het in- en uitstappen, vooral achterin, is niet altijd even eenvoudig door de vrij smalle deuren. Wat betreft kofferruimte moet de 208 dan weer voor weinig anderen onderdoen, en het feit dat de zetels 60/40 neerklappen is natuurlijk een plus!

Een plezier om mee te rijden

Een auto dient natuurlijk nog altijd vooral om mee te rijden, dus hoe scoort de nieuwe Peugeot 208 daar? Wat betreft motoren kun je kiezen uit dieselmotoren, benzinemotoren én zelfs een volledig elektrisch model. Over het algemeen (en we hebben ze zelf niet allemaal getest), horen we goeie feedback over bijna alle motorisaties. Comfortabel, krachtig genoeg, een degelijk verbruik en aangenaam rijden in zowel stadsverkeer als op de snelweg.

Het feit dat de 208 zo comfortabel is om mee te rijden, is dat hij veel minder ‘bumpy’ is dan veel van zijn concurrenten. Een kleine auto heeft vaak het probleem nogal hard alle schokken door te geven, maar dat hebben ze bij Peugeot goed opgelost bij deze 208. Het feit dat de 208 ook goed alle geluid isoleert, zorgt er dus voor dat de 208 écht wel aangenaam is om mee te rijden.

Ben je vooral op zoek naar een heel sportief rijgedrag, dan is de 208 misschien weer niet je beste optie.

Elektrische optie beschikbaar

Als kers op de taart, is de 208 er ook als volledig elektrisch model. Die komt natuurlijk met een iets hoger prijskaartje, maar met een totaal rijbereik van 340 km (volgens Peugeot) dat helemaal niet mist is kun je met de Peugeot zelfs elektrisch al een heel eind weg.

Ons verdict? Doen!

In conclusie: als je op zoek bent naar een kwalitatieve kleine auto, dan moet de Peugeot 208 zeker op je lijstje komen te staan. Volgens ons, en onze gebruikers, biedt momenteel geen enkele andere stadswagen het volledige pakket, zoals de Peugeot 208 dat momenteel doet.

Maar op carjack helpen we je natuurlijk graag verder om de wagen te vinden die helemaal bij je past. Hier vind je alvast het volledige overzicht, en we helpen je graag de beste prijs te vinden voor jou volgende auto!