Waarop letten bij het aankopen van een stockwagen.

Als je hier beland bent, gaan we er van uit dat je net als wij niet zo heel erg van wachten houdt. En als je een nieuwe wagen wilt kopen, dan kan je geduld wel eens best hard op de proef gesteld worden. Of het nu een gebrek aan chips is (computerchips, wel te verstaan), een schip dat beslist het Suez-Kanaal te blokkeren of gewoon slechte planning bij de fabrikanten: wachten op je nieuwe auto die je helemaal van A tot Z samenstelde, kan makkelijk 4 tot 6 maanden in beslag nemen. En daar is helemaal niets mis mee, maar soms wil je gewoon sneller je nieuwe wagen hebben, en dan zijn onmiddellijk beschikbare stockwagens voor jouw misschien de ideale oplossing.

Wat de voor (en nadelen) zijn van een onmiddellijk beschikbare auto uit stock kopen, beschreven we al eerder in detail. En ook dat je HIER een enorm aanbod aan nieuwe, onmiddellijk beschikbare stockwagens vindt, geven we al even mee. Maar waar moet je nu op letten als je een stock-auto koopt?

Modeljaar

Het eerste waar je best op let – als je daar belang aan hecht tenminste – is om welk modeljaar het gaat. Want de ‘ene nieuwe wagen is de andere niet’. Je hebt waarschijnlijk zelf al gemerkt dat een bepaalde modellen die al lang meegaan er al geen 40 jaar exact hetzelfde uitzien (‘gelukkig maar’ voor de meeste modellen, en ‘jammer’ voor heel wat andere, voegen we even toe). Ga er van uit dat een bepaald model iedere 4-5 jaar een volledig nieuwe uitvoering krijgt, en tussendoor een zogenaamde facelift. Ben je dus op zoek naar – we zeggen maar wat – een Hyundai Tucson, pas dan op dat je de héél geslaagde nieuwe 2021 versie zoekt, en niet de ondertussen wat verouderde (maar nog steeds degelijke) voorgaande versie. Waarom is dat belangrijk? Wel, dat is maar belangrijk als je dat zelf belangrijk vindt natuurlijk, maar de technologie én de zuinigheid van de motoren is er de voorbije jaren wel een pak op vooruitgegaan natuurlijk. Laat je dus niet misleiden door kortingen te vergelijken tussen een ouder én een nieuwer model.

Motor

Eens je het juiste model (modeljaar) hebt gekozen, kun je nog héél wat kanten op. Want uiteraard kun je bij veel modellen kiezen tussen verschillende brandstoffen én motorisaties. Ook hier moet je dus opletten als je prijzen en kortingen vergelijkt. Een auto mag er dan aantrekkelijk geprijsd uitzien, maar als ‘ie een héél kleine motor heeft, dan zal het bij wijze van spreken bij ‘stilstaand bewonderen blijven’, als hij met moeite vooruit raakt. En het tegengestelde is ook waar: laat je geen 4-liter-v8-met-350-pk aansmeren omdat er een mooie korting te rapen valt, als je dan om de haverklap je bankrekening moet ledigen aan de pomp.

Uitrusting

Same story goes voor de uitrusting en opties voor je nieuwe wagen. Als je gesteld bent op wat comfort én handige technologische hulpmiddelen, maar ook niet té veel wil betalen, laat je dan aan beide kanten niet misleiden. Net als voor de motor heb je tal van ‘versies’ of ‘trim levels’ die je bij een nieuwe wagen zou kunnen kiezen. Kies dus best niet zomaar voor de heel basic uitgeruste OF de super-de-luxe uitgeruste versie als je je dat bij je dagdagelijks gebruik zult beklagen.

Garantie

We gaan er natuurlijk van uit dat er aan je nieuwe auto helemaal niks mis zal zijn, en bij carjack werken we natuurlijk enkel met de best mogelijke partners, maar er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Omdat het bij de stockmodellen op carjack altijd om (bijna) nieuwe wagens gaat, ben je quasi altijd gedekt door de fabrieksgarantie, maar check het toch zeker even voor je je handtekening zet onder je aankoopbon!

Onze algemene tip? Kies eerst de auto die je idealiter zelf zou samenstellen, en zoek op basis daarvan de juiste stockwagen die bij je past… Was er maar een makkelijk platform die je daarmee zou kunnen helpen… Ah, wacht even? Carjack.be!

Wij zijn in ieder geval voorstander van het kopen van een onmiddellijk beschikbare stockwagen! Jij ook? Dan kun je hier met carjack makkelijk je zoektocht beginnen!