De 5 meest gestelde vragen over Private Lease – Private lease 101

Heb je ook nog maar net ontdekt dat ‘leasen’ niet enkel voorbehouden is voor bedrijfswagens? Nog op zoek of Private Lease wel iets voor jou is? Zie je door de alle lease-bomen het bos niet meer? Zit je nog met een aantal vragen? Geen zorgen! Carjack ontkracht (of bevestigt) met plezier een aantal vaak voorkomende vragen over Private Lease om je te helpen de juiste manier te vinden om je volgende nieuwe auto te financieren. Oh ja, en we geven al mee dat we een héél groot aanbod aan Private Lease aanbiedingen verzamelden bij onze vertrouwde partners!

Stelling 1: Private leasen is duurder dan een auto kopen of financieren

Onwaar. Bij de juiste Private Lease aanbieders (zoals je ze vindt op carjack) hoeft Private Lease zeker niet duurder te zijn dan zelf je wagen kopen en financieren. Waarom ‘lijkt’ het dan misschien soms dat een Private Lease aanbieding wat duurder is? Wel, omdat je bij Private Lease betaalt voor een compleet pakket. In de maandprijs zitten namelijk ook je belastingen, inschrijving, verzekering, onderhoud … inbegrepen. Zorg dus zeker dat je appels-met-appels vergelijkt, maar dat Private Lease je een pak administratieve kopzorgen wegneemt, dat is zeker. Klinkt dit je als muziek in de oren? Ontdek dan hier alles over wat er allemaal inbegrepen is bij een Private Lease wagen.

Stelling 2: Een private lease auto is op het einde van het contract toch van mij

Grotendeels waar. Een 'slottermijn' is de aanduiding voor een (extra) laatste betaling waarmee de eigendom van je auto wordt verkregen (ook wel huurkoop genoemd) als je je auto gewoon ‘financiert’ bij een bank. Bij private lease geldt dat concept (meestal) niet; na afloop van de contractperiode gaat de auto normaal terug naar de eigenaar, de leasemaatschappij. Al moeten we wel meegeven dat je bij sommige lease-partijen de wagen toch nog kunt afkopen.

Stelling 3: Ik mag maar héél weinig kilometers rijden voor ik een pak moet bijbetalen

Onwaar. Als je een auto uitkiest, schat je eerst in hoeveel kilometers per jaar je gaat rijden. Je kiest dan een kilometerbundel die bij jou rijgedrag past. Is dat 20.000 kilometer per jaar? OK. Is het meer? Geen probleem. Hoeveel je ook wilt rijden, je vindt wel een vast maandbedrag dat aan jouw noden voldoet. En wat als je op 28 december nog 2000 kilometer overhebt? Een retourtje Zuid-Frankrijk? Hoeft niet. Het maakt niets uit als je in een jaar meer rijdt dan in het andere jaar. Aan het eind van het leasecontract wordt pas de slotsom gemaakt. Je mag dus zelf bepalen hoe je met je kilometers omgaat. Hierover hebben we nog in een artikel die alles in detail over jouw private lease kilometerstand op een rijtje zet!

Stelling4: Ik moet altijd een hoog voorschot of eindbetaling doen

Deels waar: Bij een leaseauto voor particulieren wordt er vaak een voorschot gevraagd. Dit is een bedrag dat je op voorhand betaalt aan de leasemaatschappij en dit wordt verwerkt in het leasebedrag. Zo wordt het leasebedrag zo laag mogelijk gehouden. Of een leasemaatschappij een voorschot vraagt, hangt af van maatschappij tot maatschappij. Leaseplan bijvoorbeeld werkt bijna altijd zonder voorafbetaling.

Ik heb nog steeds een hoog ‘eigen risico’ als er iets gebeurt

Grotendeels onwaar. In de meeste leasecontracten zitten al heel wat verzekeringen en diensten inbegrepen. Maar lees zeker wat er nu juist inbegrepen is in jouw contract. Maar wat je kan verwachten van een ‘goed’ leasecontract? Wel, dat bevat vaak de volgende elementen.

  • Burgerlijke aansprakelijkheid, risicobehoud & rechtsbijstand
  • Onderhoud & herstellingen
  • Bandenvervanging bij normale slijtage
  • Europese pechverhelping met maximaal 5 dagen vervangwagen bij pech onderweg
  • Bijstand 24 uur op 24, 7 dagen op 7

We moeten natuurlijk wel eerlijk zijn: rij je onder invloed of bega je een duidelijke zware overtreding, dan kun je natuurlijk wel persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. En je betaalt natuurlijk ook zelf je boetes…

Dus zoals je ziet biedt Private lease veel bestuurders één van de eenvoudigste en meest flexibele manieren om achter het stuur van een nieuwe auto te kruipen. Nu we de meest voorkomende zorgen en vragen over leasen hebben bekeken, is het tijd om jouw ideale Private Lease wagen te vinden! Ontdek het grootste Private Lease aanbod van België hier! We helpen je graag op weg! Happy Leasing.