Waarop letten bij een private lease aanbod

Waar moet je op letten bij private lease

Private leasing is aan een sterke opmars bezig in België. Leasing is een concept waarvan je misschien dacht dat het enkel voorbehouden is voor bedrijven en zelfstandigen, maar dat is dus niet langer het geval. De voordelen (en nadelen) van private leasing voor particulieren deden we eerder al uit de doeken. Dus als je op deze pagina terechtkomt gaan we er van uit dat je al volledig overtuigd bent – net als wij – van het voordeel van private lease. Hieronder geven we je wel mee waarop je moet letten bij het vergelijken van de verschillende private lease aanbiedingen. En, zoals steeds, vind je op carjack natuurlijk ook het meest complete en eenvoudige private lease aanbod.

Wat zijn de voorwaarden?

De eerste ‘parameter’ van het lease-aanbod die je moet bekijken (of kunt veranderen) is de duur van het leasecontract. Het standaard-aanbod gaat meestal uit van een periode van 60 maanden en geeft je vaak de goedkoopste maandprijs. Wil je jezelf niet voor zo lang binden, dan kun je bijna altijd voor een kortere looptijd gaan… Aan een hogere maandprijs, welteverstaan. Wil je de auto vroeger inruilen dan gepland, dan moet je ervan uitgaan dat je een aantal maanden vooropzeg zult moeten betalen.

Wat is er inbegrepen?

Vaak erg veel. Dat is dan ook het grote voordeel van private lease natuurlijk, naast het spreiden van de kost over een langere periode. Maar niet ieder leasebedrijf biedt je evenveel aan in het standaardpakket, om je dan zoveel mogelijk extra’s te verkopen. Bij het vergelijken van de verschillende private lease aanbiedingen kijk je dus best of de volgende zaken al dan niet inbegrepen zijn.

 • Inschrijving
 • Jaarlijkse belastingen
 • Autoverzekering
 • Personenverzekering
 • Verzekering voor derden
 • Bandenwissel
 • Glasreparatie
 • Onderhoud
 • Herstellingen
 • Vervangwagen
 • Pechbijstand (binnen- en buitenland)
 • Ongeval schade

Bekijk ook zeker goed wat de ‘franchise’ is bij pech of ongeval! Je denkt misschien op het eerste zicht dat de kosten niet voor jouw rekening zijn, maar let op dat je niet vergeet te lezen in de kleine letters dat de eerste drie- of vijfhonderd euro tóch voor eigen rekening zijn.

Wat is er niet inbegrepen?

Wel, alles wat je hierboven las, als het niet in je contract zit. En de brandstof, natuurlijk.

Hoeveel mag ik rijden?

Private lease is financieel vooral erg aantrekkelijk, als je geen 100.000 kilometer per jaar rijdt. Een standaardcontract gaat meestal uit van 10.000 kilometer per jaar, maar opnieuw, dit kan aangepast worden. Waar je bij private lease vooral mee moet opletten is als je boven je ‘toegestaan’ aantal kilometers gaat. De gemiddelde ‘kost per extra kilometer’ ligt normaal ergens tussen de 5 en 15 cent per kilometer, en dat kan snel gaan optellen dus.

Maar in conclusie, private lease is voor veel mensen een geweldig oplossing! Ontzorging, spreiding van de kosten, en vaker het genot om in een nieuwe wagen te zitten. Wij zijn alvast overtuigd van de voordelen, en op carjack.be helpen we je graag de wagen vinden die bij jou past!