De beste break auto om te kopen in 2021?

Op zoek naar de beste nieuwe break om te kopen in 2021? Als je op zoek bent naar een nieuwe break (of stationwagen) in 2021, dan gaan we er van uit dat je vooral op zoek bent naar een ruime en betaalbare (gezins)wagen? Een praktische nieuwe auto, met de juiste combinatie tussen rij- en gebruikscomfort. Break auto’s zijn misschien net iets minder populair dan vroeger, door de toenemende populariteit van (compacte) SUVs, maar dat wil niet zeggen dat er voor jou in 2021 geen keuze meer is. Hier vind je alvast het volledige overzicht, en hieronder bekijken we kort welke modellen je volgens onze gebruikers én onszelf in 2021 zeker moet overwegen als je op zoek bent naar een nieuwe auto!

Betaalbare nieuwe breaks in 2021

De Opel Astra Sports Tourer kun je bezwaarlijk écht een ‘nieuwe’ auto noemen, maar ook in 2021 is deze bekende Opel een goeie keuze als je op zoek bent naar een nieuwe break. Niet zo ruim als de Skoda, en binnenin niet zo kwalitatief afgewerkt. Maar wel nog steeds aangenaam ruim én aangenaam op de weg… EN één van de meer competitief geprijsde, ook belangrijk natuurlijk.

De Skoda Octavia doet wat ondertussen bijna alle nieuwe Skoda’s doen. Erg veel waar voor hun geld bieden. De combinatie van een ruime, praktische en interessant geprijsde wagen maken van de Skoda Octavia Break een ideale gezinswagen. Waarom je ‘m kiest? De erg ruime koffer, het comfortabele rijgedrag én de achterbank waar zelfs een halve basketbalploeg comfortabel in zit. De bediening via het touchscreen is dan weer niet altijd even gebruiksvriendelijk. 

Ook de Ford Focus is in 2021 nog een optie om zeker te voerwegen. Comfortabel, zowel in het dagelijks gebruik als op de weg, door zijn erg ruime interieur. Ook qua technologie en uitrusting moet de Ford Focus Estate niet hard onderdoen voor bijvoorbeeld de Skoda Octavia, al voelt het allemaal wel net iets minder hoogkwalitatief aan.

Welke moet je best vermijden? De Kia Optima Sportswagon is best niet je eerste keuze. Niet bijzonder comfortabel, niet bijzonder betaalbaar, en niet bijzonder bijzonder…

Luxueuze nieuwe breaks in 2021

De Volvo V90 is misschien wel de meest praktische luxe-SUV als je bij de traditionele premiummerken kijkt (AudiBMWMercedesVolvo). De V90 combineert zonder problemen en erg ruime achterbank met een erg ruime koffer. Zoals je van Volvo kunt verwachten is de auto ook veilig, standaard goed uitgerust en prima afgewerkt. De V90 scoort qua rijplezier wel minder goed dan bijvoorbeeld de BMW, en ook het infotainment systeem is niet érg goed uitgewerkt.

De Skoda Superb biedt al het goeie van de Skoda Octavia, maar dan op elk gebied nog net iets meer. Iets ruimer (behoorlijk wat, eigenlijk), iets luxueuzer, iets meer premium… Wij durven hem zelfs zonder verpinken tussen een BMW en een Volvo in zetten!

De BMW 5 Reeks wordt momenteel beschouwd als de beste premium break die je kunt kopen. Tot in de puntjes afgewerkt op ieder gebied, bijzonder goed uitgerust met de meest moderne technologie, érg veilig en comfortabel om de baan mee op te gaan… Ben je op zoek naar de aller-ruimste break, dan is de BMW wel niet de juiste keuzen. Ruim, dat wel, maar niet zo ruim als de Volvo V90 of de Mercedes E-Klasse break.

Welke misschien beter vermijden? De Mercedes C-klasse break dan maar. Op zich niets érg mis mee, maar net iets duurder, kleiner en minder comfortabel dan pakweg de BMWs, Volvo’s en Audi’s die momenteel te koop zijn.

Hybride en elektrische nieuwe breaks beschikbaar in 2021

Peugeot maakt sinds kort écht mooie en leuke auto’s. De Peugeot 508 past zeker ook in dat rijtje. In 2021 komt de Peugeot 508 PSE op de markt, een break met een plug-inhybride aandrijving. De 508 PSE zou al begin 2021 beschikbaar moeten zijn. Waarom je ‘m zou kiezen? Een erg premium-aanvoelend design, topkwaliteit én toptechnologie binnenin, en dat voor een interessante prijs.

De MG 5 wordt misschien wel de eerste écht betaalbare elektrische break. Net als met hun elektrische SUV (de MG ZS EV) ambieert MG om een écht betaalbare elektrische auto op de markt te brengen. Wij vinden dat ‘onbekend’ te vaak ook ‘onbemind’ is. Als hun elektrische SUV een indicatie mag zijn, dan wordt de MG5 een pretentieloze, goed uitgeruste en betaalbare elektrische break om zeker te overwegen in 2021. Met een beetje geluk beschikbaar vanaf midden 2021!

Ook van de VW Space Vizzion verwachten we veel, de eerste elektrische break van Volkswagen. Daar hebben we echter op dit moment van schrijven, nog niet zo heel erg veel info van. But we’ll keep you posted, uiteraard!

De Renault Mégane Grand Tour zit ondertussen al aan zijn 4de generatie en staat gekend om zijn laadcapaciteit en populariteit bij gezinsmensen. De Grandtour is praktisch en ruim, maar heeft ook niets willen inboeten qua stijl. Het design van de Grandtour is daarom ook wel zeker niet teleurstellend. Het is zeker een auto die van iedere troef wat in huis heeft.

Nog steeds veel keuze dus, en misschien heel wat merken die je anders misschien niet zou overwegen! Op carjack.be helpen we je alvast graag op weg om de ideale wagen én de juiste prijs te vinden voor je nieuwe wagen!

Toch nog niet volledig overtuigd van een break? Bekijk dan ook zeker de andere categorieën!