Welke hatchback moet ik kopen in 2021?

Je bent op zoek naar een nieuwe auto voor 2021 en je wilt van alles wat? Comfort, ruimte én rijplezier… Handig verpakt in een niet àl te grote of dure auto? Dan kom je al snel bij een hatchback terecht. Maar zelfs dan is je keuze nog indrukwekkend groot. Bij carjack helpen we je met plezier zonder keuzestress op weg, letterlijk én figuurlijk! Op carjack vind je natuurlijk altijd het meest complete overzicht van alle hatchbacks die je in 2021 (én 2020 uiteraard) als nieuwe wagen kunt kopen! En om je de keuze misschien al te helpen maken, lichten we er even de meest populaire modellen volgens onze gebruikers uit.

Nieuwe hatchbacks die je zeker moet overwegen in 2021

De carjack gebruikers (en wijzelf) zijn behoorlijke fans van Mazda. Het merk vond zichzelf de voorbije jaren écht opnieuw uit, met een heel aantal prachtige, degelijke en goed uitgeruste modellen tot gevolg. Ook de Mazda 3 kies je vooral voor zijn premium looks, hoge kwaliteit en ruime uitrusting. Voor het allergrootste rijplezier of de ruimte achterin, moet je de Mazda 3 dan weer niet kiezen.

De Nieuwe Golf (de Golf VIII, voor de kenners). Weinig dingen zijn zó zeker in de autowereld, als het feit dat de Volkswagen Golf een oerdegelijke auto is, die de standaard zet voor al zijn rivalen. En ook nu, met de laatste nieuwe versie, is dit het geval. Goeie motoren, aangenaam om mee te rijden én goed uitgerust. Het nieuwe infotainment systeem is wel nog niet top, maar dat komt binnenkort wel in orde, denken we dan. De prijs, die zal waarschijnlijk wel altijd aan de iets hogere kant zijn…

Geen budget voor de Golf? Dan is de Kia Rio zeker te overwegen! Uiterst betaalbaar, vrij ruim, goed uitgerust, en degelijke motoren. Rijdt wel niet als de meest aangename, en is ook niet de aller veiligste, als we moeten eerlijk zijn.

De beste elektrische en hybride hatchbacks voor 2021

De VW ID.3 luidt het echte begin van het elektrische tijdperk in voor Volkswagen. Kan de ID.3 even ‘bepalend’ worden voor zijn segment als de Golf? Dat valt nog een beetje af te wachten, maar het meegedeelde bereik tot 420 kilometer moet van de VW ID.3 in ieder geval een uiterst praktische elektrische hatchback maken!

De Hyundai Ioniq is dan misschien niet de meest sexy ogende wagen, maar het feit dat het een elektrische wagen is van dezelfde makers als de bijzonder populaire en degelijke Kona, zorgt ervoor dat de Ioniq een verstandige keuze is als je op zoek bent naar een elektrische hatchback. De betaalbare instapprijs, het ruime gevoel en behoorlijke bereik (300+ km) maken van de Ioniq een degelijke ‘alledaagse’ SUV. Ben je op zoek naar meer futurisme, dan klop je best ergens anders aan.

De Toyota Corolla is opnieuw niet de meest avontuurlijke of opwindende wagen, maar ook wel ééntje van Toyota natuurlijk, een merk dat je met recht en reden de pioniers van het hybride rijden kunt noemen. Het feit dat de Corolla niet de ruimste is, wordt gecompenseerd door de goeie en technologische standaarduitrusting, het aangename rijcomfort en het feit dat je – het is natuurlijk een Toyota – je geen zorgen hoeft te maken over bouwkwaliteit.

Veel keuze dus, en bij carjack helpen we je graag op weg! Alvast veel zoekplezier. En vergeet niet, op carjack helpen we je niet enkel de juiste wagen te vinden, maar ook de beste prijs!

Op zoek naar een andere categorie? Die vind je hier