Welke kleine auto kopen in 2021?

'Size matters' is een gekend spreekwoord. Het is niet meteen onze favoriet, maar het klopt wel als je op zoek bent naar een nieuwe wagen. De juist ‘size’ is natuurlijk niet altijd ‘groot, groter, grootst’. Met de nog steeds stijgende populariteit van de SUV en de crossover, lijkt er wel geen plaats meer voor compacte nieuwe auto’s of goeie stadswagens, wat natuurlijk helemaal niet zo is. Ben je op zoek naar de juiste compacte nieuwe stadswagen om te kopen in 2021? Dan helpen we je bij carjack.be graag op weg. Hier vind je alvast het volledige overzicht, en hieronder pikken we er de modellen uit die je in 2021 zeker moet overwegen als je op zoek bent naar een nieuwe compacte auto of stadswagen.

De meest betaalbare compacte wagen om te kopen in 2021

De Dacia Sandero is niet meteen moeders mooiste, maar is wel verkrijgbaar aan een onklopbaar lage prijs. Daarbij komt dat in 2021 een volledig vernieuwde uitvoering op de markt komt van de Sandero, die er al een pak moderner en frisser uitziet.  Het kleinere broertje van Renault staat natuurlijk bekend als een merk dat graag de competitie klopt op gebied van prijs en dat laat zich ook zo blijken in de technologie en afwerking, maar het tijdperk waarin een Dacia kopen niet zo slim was is voorbij. In 2021 komt ook de Dacia Spring op ons af, een elektrische variant die erg op de Sandero lijkt.

De mooiste compacte wagen om te kopen in 2021

De Peugeot 208 is écht een van de mooiste auto’s die je momenteel kunt kopen. Voor een kleine auto slaagt de Peugeot 208 er toch in om heel wat hoofden te doen draaien als hij langsrijdt. Zowel het interieur als het exterieur zijn er gewoonweg super uit. Dat de Peugeot 208 daarbovenop nog eens een écht goeie auto is, is mooi meegenomen. Minder positieve punten? Het is niet de goedkoopste én ook niet de meest comfortabele om mee te rijden

De beste compacte wagen om mee te rijden in 2021

De Ford Fiesta staat bij veel kenners met stip op één wat rijgedrag betreft. Goeie motoren, comfortabel voor langere afstanden, erg behendig als je de stad intrekt én – voor de sportieve chauffers – ook nog eens een goeie wegligging en handling. Veel rijcomfort dus in een klein pakketje. De Fiesta is voor de rest ook een degelijke stadswagen, qua uitrusting en technologie.

De beste elektrische compacte wagen om te kopen in 2021

De Peugeot 208 is er ook in een elektrische variant (340 km rijbereik), maar daarnaast raden we je ook de VW ID.3 aan om in 2021 te bekijken (bereik tussen 300 en 420 km). De VW ID.3 is een belangrijk model omdat het de eerste échte elektrische VW is, vanaf nul opgebouwd.

De beste compacte wagen ‘allround’ om te kopen in 2021

De reden waarom we nu al zoveel vertrouwen hebben in de VW ID.3? Omdat Volkswagen al bewezen heeft dat ze geweldige compacte stadswagens kunnen bouwen. Het beste voorbeeld: de Volkswagen Polo. De Polo is natuurlijk zo oud als de straat, maar de huidige versie is weer een geweldig goed gemaakte auto. Goeie motoren, lekker ruim binnenin, aangenaam om mee te rijden, goeie doorverkoopwaarde. De Polo heeft het bijna allemaal, behalve dan misschien een ‘sportief’ karakter, als je daarnaar op zoek zou zijn.

Te vermijden

Hoe leuk de Citroen C3 er ook uitziet, we zouden je hem in zijn huidige versie toch niet aanraden. Nogal krap, niet bijzonder aangenaam om mee te rijden, en onderaan wat betreft technologie en bouwkwaliteit. Er zijn véél betere modellen te vinden als je in 2021 op zoek bent!

2021 wordt dus een goed jaar als je op zoek bent naar een nieuwe wagen. Vergeet niet dat we je met

carjack graag op weg helpen om de ideale wagen én de beste prijs te vinden. Alvast veel zoekplezier!


eOp zoek naar een andere categorie? Die vind je hier