Welke sedan of berline moet ik kopen in 2021?

Berlines zijn lang niet meer zo populair als vroeger, maar dat betekent niet dat er geen goeie modellen meer gemaakt worden. En ja, een berline (of sedan, je kiest zelf hoe je het model noemt, uiteraard) is niet zo ruim als een break of heeft niet het zitcomfort van een SUV of crossover. Maar niet iedereen is daarnaar op zoek natuurlijk. Als jij daarentegen op zoek bent naar rijcomfort, sportiviteit en een mooie wagen, dan is er nog steeds meer dan keuze genoeg in dit segment! Het volledige overzicht van alle berlines of sedans te koop in België in 2021 vind je alvast hier, en we pikten er een aantal modellen uit die je zeker moet overwegen als je in 2021 op zoek bent naar een nieuwe sedan of berline.

De beste middensegment berlines of sedans te koop in België in 2021

Peugeot lijkt zichzelf heruitgevonden te hebben, en levert momenteel de ene goeie wagen na de andere af. Een mooi voorbeeld daarvan is de Peugeot 508 berline. Deeze nieuwe 508 heeft een modern en strak uiterlijk, gecombineerd met een praktische en kwaliteitsvol interieur. De motoren zijn ook zuinig, zodat de 508 in gebruik erg betaalbaar blijft. Het sportieve chassis zorgt wel dat het achterin niet super aangenaam vertoeven is voor grote personen.

Zoals alle nieuwe Mazda’s is de Mazda6 een auto die hoofden doet draaien. Met een echt premium design, maar met een betaalbare prijs, is de Mazda6 een sedan die zeker het overwegen waard is. Je kiest ‘m voor zijn looks, zijn goed uitgewerkt infotainmentsysteem en de riante standaarduitrusting. Je kiest ‘m best niet als je op zoek bent naar een sportieve sedan en een voldoende ruime koffer, want daar excelleert de Mazda6 niet helemaal in.

Premium kwaliteit aan betaalbare prijzen, dat is wel vaker eens een Skoda. De Skoda Octavia past netjes in de rij van betaalbare en ‘verstandige’ auto’s van Skoda. Niet het meest sexy, niet het meest opwindend, niet het sportiefst… Maar wel een verstandige keuze als je op zoek bent naar een berline of sedan. De Octavia is erg ruim, zowel op de achterbank als wat betreft de kofferruimte. Op de kwaliteit valt ook bijna niets aan te merken. Het touchscreen is wel niet al te gebruiksvriendelijk tijdens het rijden, en echt sportief rijdt ‘ie niet.

De beste luxe berlines of sedans te koop in België in 2021

Dat de BMW 3 Reeks als hier als één van de beste keuzes staat, is waarschijnlijk niet echt verrassend. BMW is zowat de koning van de luxe-berlines. Ook in deze laatste versies van de 3 reeks zet BMW de standaard qua rijplezier en sportiviteit voor z’n Duitse rivalen. De 3 reeks is super om mee te rijden, het infotainment systeem is bijzonder gebruiksvriendelijk, en er is veel keuze in performante of zuinige motoren. Binnenin is de BMW wel niet zo goed comfortabel als bijvoorbeeld de Audi hieronder.

Tesla is ondertussen al een ‘echt’ merk geworden, en daar is de Tesla model 3 de exponent van: De eerste betaalbare Tesla, zeg maar. Je koopt de Tesla omdat het momenteel gewoon nog steeds de beste elektrische wagens zijn, met het hoogste rijbereik en absolute toptechnologie. De Tesla is eigenlijk ook een behoorlijk ruime wagen, dus praktisch in het gebruik. Maar zo luxueus en kwaliteitsvol afgewerkt als de Audi en de BMW? Nee, dat zijn de Tesla’s nog steeds niet.

Na 3 komt 4?! En als je ons hem zou geven, dan moeten we geen 2 keer nadenken. De Audi A4 is namelijk gewoon weer een oerdegelijke berline. Is de A4 de meest opwindende of mooie berline? Nee, dat niet. Maar binnenin wel superkwaliteitsvol en comfortabel, én bijzonder goed uitgerust in de standaardversies. Ben je geen zo’n fan van complexe touchscreen infotainmentsystemen, dan test je de A4 toch best eens goed voor je ‘m koopt, want het zit vrij complex ineen.

Keuze genoeg dus. Bij carjack helpen we je alvast letterlijk én figuurlijk graag op weg. Daarom hebben we je het gemakkelijk gemaakt om voor alle modellen die je interesseren makkelijk één of meerdere prijsaanvragen in te dienen, daar gaan wij dan mee aan de slag en zo helpen we je de ideale wagen aan de ideale prijs te vinden!


Op zoek naar een andere categorie? Die vind je hier