Welke zuinige auto kiezen in 2021?

Welkehttps://carjack.be/nl/wagen-zoeken/nissan zuinige auto kopen in 2021

Hoe zuinig en milieubewust hun nieuwe auto is, wordt voor steeds meer mensen een belangrijke factor om een nieuwe wagen te kiezen. En of je nu op zoek bent naar een zuinige auto om je uitstoot te verlagen dan wel om je brandstofkost te minimaliseren, maakt eigenlijk weinig verschil uit, want de twee gaan hand-in-hand. Gelukkig voor jou ben je niet de enige die uit is op een zuinige wagen, wat ervoor zorgt dat je steeds meer keuze hebt als je op zoek bent naar een nieuwe zuinige wagen in 2021. Hier vind je alvast het volledige overzicht van alle zuinige, milieubewuste en groene wagens te koop in België, maar we lichten er alvast een paar voor je uit die populair zijn bij de carjack-bezoekers!

Zuinige elektrische wagens om te overwegen in 2021

Dat elektrische wagens zuinig zijn, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar welke kiezen? Dat is weer een pak moeilijker. Want de tijd dat je enkel kon kiezen tussen (met alle respect, want het waren echte voorlopers) de Renault Zoë en de Nissan Leaf liggen toch al even achter ons. Als je op zoek bent naar het volledige overzicht van alle elektrische wagens te koop in België in 2021, kun je je zoektocht hier beginnen. Maar dit is de carjack TOP 3.

Ben je op zoek naar zuinig én bijzonder betaalbaar, dan kun je wachten tot de Dacia Spring in de tweede helft van 2021 beschikbaar wordt. De Spring is in feite de elektrische versie van de Dacia Sandero, wat de goedkoopste wagen is die je momenteel (nieuw) kunt kopen. En mocht jij nog denken dat Dacia synoniem staat met té goedkoop – en dus onbetrouwbaar – dan kunnen we je geruststellen: het kleine broertje uit de Renault-familie is ondertussen een pak betrouwbaarder, kwalitatiever en comfortabeler geworden.

Wil je iets meer comfort en luxe, maar toch nog een betaalbare zuinige wagen, dan is de Hyundai Kona zeker een wagen om te overwegen. Koreaanse Kwaliteit, zuinige motoren met een hoog rijbereik (voor een elektrische wagen dan toch) en ondertussen al een tijdje op de markt, zodat de grootste beginnersfoutjes ondertussen weggepolijst zijn.

Mag het nog iets ruimer? Dan is de nieuwe Skoda Enyaq misschien wel iets voor jou. Het eerste echte elektrische model uit de Skoda-familie brengt al het goede dat we ondertussen kennen van Skoda, maar dan met een elektrische aandrijving. Ruim, praktisch, comfortabel zonder al te duur te zijn. Al blijft ruim €40.000 natuurlijk wel ‘stevig’.

Zuinige hybride wagens om te overwegen in 2021

Toegegeven, ook wij vinden de Toyota Corolla nu niet meteen de meest sexy auto van het hele pak. Maar dat Toyota misschien wel de beste hybrides maakt, daar kun je dan weer niet om heen. Niet verwonderlijk ook, met de Prius waren ze dé pionier op het vlak van hybride wagens, en die ervaring toont zich in de nieuwe Toyota Corolla. Behalve de sublieme hybride-motoren krijg je er ook een uiterst modern interieur én een bijzonder uitgebreide garantie bij.

De Peugeot 3008 past mooi in het nieuwe imago dat Peugeot voor zichzelf aan het creëren is: moderne, goed-uitgeruste en premium-ogende wagens, die prijs-kwaliteit moeilijk te verslaan zijn. In zijn nieuwste vorm komt de 3008, een soort praktische SUV, ook met hybride-motoren!

De Skoda Octavia is het beste voorbeeld van waarom Skoda het momenteel zo goed doet (wat we ook al aanhaalden bij de Enyaq). Skoda vond zichzelf de voorbije jaren helemaal opnieuw uit met een heel gamma aan comfortabele, betrouwbare, ruime en praktische gezinswagens. Enig nadeel is dat de prijs ook een (klein beetje) aan het opschuiven is… Naar boven, welteverstaan. Maar momenteel kun je wat ons betreft, nergens meer waar-voor-je-geld krijgen dan met de Skoda Octavia, nu ook als hybride!

Heel wat keuze dus, maar met carjack helpen we je graag van je keuzestress af. We helpen je met plezier de wagen vinden die écht bij je past, en dat voor de beste deal! Die zoektocht begin je makkelijk hier. Veel zoekplezier.