Toch maar investeren in die achteruitrijcamera? Welke opties moet je zeker kiezen!

PGepubliceerd op 17 oktober 2019

Autos zijn steeds beter uitgerust, en vaak krijg je standaard al heel wat: waar zetelverwarming en ESP vroeger dure extra snufjes waren, vind je ze steeds vaker standaard inbegrepen. Tegelijk is er ook wel veel meer keuze, en vaak betaal je in al je enthousiasme voor opties die je later nooit blijkt te gebruiken...

Volgens ons zijn een aantal opties absoluut cruciaal, zeker als je net als ons je veiligheid redelijk belangrijk vindt...

AEB

AEB of Automatic emergency braking assisteert je bij het remmen in noodsituaties. Ben je in de file even onoplettend, of steekt opeens een kind over tussen 2 geparkeerde wagens, dan zorgt je AEB systeem dat je stilstaat nog voor jij zelf de situatie goed en wel hebt ingeschat. Jij, en iedereen rond je, kan een beetje geruster de straat op als je een AEB systeem hebt.

Adaptieve cruise control

Cruise control systeem is leuk als je vaak op de autosnelweg rijdt. Adaptieve cruise control is een droom als je vaak op de autosnelweg rijdt... Het past namelijk automatisch de snelheid aan als er voorliggers zijn en voert autonoom inhaalmaneouvres uit als er een vrij rijvak is (lane assist). Klinkt complex, maar het is een echt plezier eens je het gewoon bent. Beschouw het als de eerste stap naar zelfrijdende autos, waar we heus niet zo ver meer van verwijderd zijn.

Parkeersensoren

We hebben allemaal leren parallel inparkeren, maar doen we het nog allemaal even graag en goed? Parkeersensoren zijn dan ook een welgekomen hulp. We raden je aan een systeem te kiezen waarop je ook op je dashboard de situatie kunt aflezen. Geloof ons, je zult met veel meer vertrouwen je nieuwe wagen in een klein plaatsje parkeren.

Achteruitrijcamera

Zijn parkeersensoren niet genoeg voor je, of ben je gewoon erg geïnteresseerd wat er achter je gebeurt, dan is een achteruitrijcamera erg handig. Vroeger was dit iets voor de nieuwste duitse limousines, maar nu bijna in iedere auto optioneel te kiezen.

Nieuwsbrief


Geef jouw naam in.
Jouw e-mail adres ingeven.